1500x1000_01

7 съвета за намаляване на нивата на стреса и повишаване на емоционалното благополучие

Съвремието ни, наред с всичките му плюсове, ни носи промишлени нива на стрес, който  се понася и приема по различен начин от всеки човек. Забързаното ежедневие понякога не ни дава възможност да осъзнаем на какъв стрес сме изложени, но все по-често ставаме свидетели на това, че тялото ни – този съвършен механизъм – е това, което ни стопира и кара да се замислим. Както физическото, така и емоционалното ни благополучие са подложени на изпитание и, въпреки че може да нямаме достатъчно време или енергия, за да практикуваме грижи за себе си или релаксация, това се оказва ключът към щастието и здравето ни.

Създадохме списък от седем прости идеи за облекчаване на стреса и за създаване на среда за процъфтяване на вашето емоционално благополучие. Всеки съвет може да бъде вплетен в ежедневието ви, когато и както сметнете за добре.

  1. SMART цели

Страхотен начин да разбиете големите си цели в пет категории с големина на хапка – специфични, измерими, постижими, реалистични, свързани с времето – за да си помогнете и да направите целите изпълними. Всеки уикенд отделете 15-20 минути, за да дефинирате целите си за предстоящата седмица и да ги разбиете във всяка категория. Започнете с няколко цели, които отразяват това, което искате да направите, а не това, което смятате, че трябва да направите. Запишете ги някъде, където можете да ги отметнете, когато ги завършите. Отметката на изпълнените цели е чудесен начин да видите колко сте постигнали и да подобрите настроението си, ако се чувствате зле. Ето няколко неща, които сме отметнали от нашия списък: тренирайте три пъти седмично, извървете 10 000 стъпки всеки ден, четете по една глава от книга на вечер, изключете телефона си след 20:00, медитирайте за пет минути на ден.

rescue-kapki-panik-ataka

  1. Хранене

Променете начина си на мислене към храната, защото „ние сме това, което ядем“ и храната влияе както на тялото, така и на ума. Добрата диета може да ви помогне да подобрите настроението си, да ви помогне да мислите по-ясно и да ви даде повече енергия. Ето няколко съвета, които биха могли да ви помогнат:

  • Яжте редовно: три балансирани хранения на ден ще ви помогнат да стоите далеч от (понякога нездравословните) закуски.
  • Яжте балансирана диета: храненето със смес от фибри, протеини, „добри“ мазнини и зеленчуци ще ви помогне да поддържате енергийните си нива през целия ден.
  • Пийте достатъчно течности: водата е страхотна, но можете също да се насладите на билков чай и разреден плодов сок, за да поддържате препоръчаните 8 чаши на ден.
  • По-малко кофеин: опитайте да замените кафето и черния си чай с билкови алтернативи или опции без кофеин, но ако е твърде трудно, опитайте да живеете без кофеин поне следобед.Това ще ви помогне да балансирате енергийните си нива и да спите добре.
  1. Движение и спорт

Не забравяйте, че всяко движение е добро движение. Не бъдете строги към себе си и помнете, че вие ​​сте единственият човек, който може да свали натиска  от раменете ви. Намерете в интернет лека 10-минутна кондиционна тренировка – тя е подходяща дори за тези, които нямат никакво време. Но ако имате малко повече време, опитайте с физическа дейност, която да повиши пулса ви. Въпреки че бягането не е за всеки, опитайте се да изследвате пеша района, в които живеете. За тези, които залагат на фитнеса – основното нещо при посещенията ви там е да се опитате да му се насладите . Мислете за него като за бягство от реалността и време за себе си в едно!

  1. Сънят 

Сънят е ключът към облекчаване на нивата на стрес. Всички познаваме усещането на умора още при ставане от сън сутрин и със сигурност това влияе на психичното ни здраве. Затова е важно да практикувате добра хигиена на съня, когато можете. Оставете телефона си и вземете топла вана или душ един час преди да си легнете, използвайте свещи, за да създадете релаксираща среда, и си лягайте, когато сте уморени. Или ако вече сте в леглото и се мъчите да заспите, опитайте техника за визуализация: обратно отброяване от 100 до 1, където визуализирането на всяко число е свързано със създаването на успокояваща среда. 99 се образува от разбиващи се вълни, 98 рисува в съзнанието ви корона на дърво, пропускаща светлосенки по лицето ви, 97 е в басейн с неподвижна вода. И ако това не работи и страдате от безсъние, препоръката е да станете и да закратко да свършите някоя монотонна домакинска работа, докато не се почувствате отново уморени. Можете да заложите и на изпитаната сила на Рескю Night на д-р Бах, под формата на спрей и капки. Продуктите не съдържат седативи и са нежен начин да постигнете по-добро емоционално и физическо отпускане, което да постави основата на по-добрия сън.

 

healthy-night-sleep-sleep-mask-rescue

  1. Научете се да обичате себе си

Положителните анотации са мини мантри, които можете да си повтаряте редовно. Тези утвърждения подсилват идеите и вярванията ви за това какво сте, кой искате да бъдете и хвърлят окуражаваща и оптимистична светлина върху вашето емоционално благополучие. Докато сте под напрежение и се чувствате стресирани, може да ви е полезно да си напомните защо сте прекрасни и какво харесвате в себе си. Не бъдете скромни и стеснителни и не пестете похвалите към себе си, когато направите нещо както трябва. Изключително важно е да ежедневно да повишавате самочувствието си, за да можете да практикувате „любов към себе си“. Лекувайте се редовно с нещата, които обичате в живота. Каквото и да означава това за вас, уверете се, че ви е приятно – вие го заслужавате. Обичате шоколад? Хапнете си 1-2 парченца. Обичате филми? Изгледайте нещо интересно, носете пижама по цял ден, излезте навън или просто се насладете на чаша вино с вкусна вечеря.

  1. Активирайте естествените процеси на самолечение в тялото

Този процес е бавен и изисква търпение. В него са включени всички гореспоменати елементи, които трябва да практикувате всеки ден, докато те станат ваши навици и част от ежедневието ви. Ако все пак нещо ви спира и ви е трудно да спазвате всички предписания и техники за спокоен живот (в крайна сметка всички имаме толкова задължения и тревоги), Рескю капките на д-р Бах за живот без паника и страх могат да бъдат ваш верен съюзник в моментите на силно напрежение, стрес или паника.   RESCUE печели доверието на милиони хора по света като бързо и напълно безвредно решение за справяне с емоционалния дисбаланс причинен от различни видове ситуации, които ни вадят от зоната ни на комфорт.

Приемайте продуктите от серията на Рескю, когато се чувствате напрегнати; когато лошите новини предизвикват у вас страх или паника, които ви е трудно да овладеете; когато не успявате да се разсеете от отрицателните мисли, когато се чувствате напрегнати на работа, когато изпитвате страх от летене, клаустрофобия или ви съобщят тъжна вест.

Употребата на Рескю капките на д-р Бах е безвреден метод за балансиране на емоционалното състояние, което от своя страна помага на имунната ви система да работи нормално и да останете здрави дори и в напрегнати моменти. Продуктът е без ограничения в дневния прием и възрастта, няма странични ефекти и лекарствени взаимодействия.

Rescue капки или спрей действат бързо – до 15 минути след приема. Емоционалното състояние се стабилизира и се получава ефект на психо-физическо отпускане. Начинът на прием е много лесен: 4 капки/2 впръсквания директно под езика, на всеки 15 минути, до постигане на максимален ефект.

 

Темата за стреса е изключително комерсиализирана, но е факт, че той е около нас и ние не осъзнаваме вредното му влияние, докато не стане прекалено късно. Човекът на съвремието има нужда от подкрепа в борбата с всекидневния стрес,  затова Рескю капките на д-р Бах са верен помощник на всеки от нас !

 

Купи от по-добрите аптеки или онлайн на vedrashop.bg

rescue-infographic