rescue-travel-essentials

Най-важните неща за вашето пътуване – за пътешествия без стрес

Време е за почивка. Дестинацията е резервирана – може би вашата е вила под средиземноморското слънце или каравана на брега, може да включва дълъг полет до екзотични плажове или преход с автомоби. Плановете са направени – влакове, самолети и автомобили, хотели, апартаменти, палатки. Всичко, което остава, е незавидната задача да съберем семейните войски и да се надяваме на пътуване, което е безпроблемно и изпълнено с добри емоции.

Само мисълта да тръгнете на дългоочакваното пътуване със семейството, приятелите и домашните любимци може да създаде стрес дори най-търпеливия и организиран пътник. Умът се върти на пълни обороти, зает с планове какво да вземете и как да забавлявате всички по време на пътуването от дома до крайната ви дестинация. Страхът да забравите нещо съществено и отчаяното желание да се избегне повторение на миналогодишния изблик на гняв от децата, всичко това допринася за стреса преди заминаване и за чувството, че само перфектният план ще свърши работа.

trip-travel-holidays-packing

Помощта е под ръка. Само с малко предварително планиране – прилична част от което включва да накарате вашите спътници да помогнат за облекчаване на товара – задачата да съставите своя план за пътуване може да се превърне в нещо приятно и да даде страхотен шанс за ваканция без стрес. Ето как:

Генералният план

Отделете малко време в тишина, за да начертаете първо свой собствен „генерален план“. Изберете време, когато ще можете да седнете без да ви безпокоят за един час, което може да означава да отложите нещо друго за известно време или дори по-добре да делегирате задължения… всичко това в името на добра кауза! Това може да звучи доста снизходително, но смятайте, че е абсолютно необходимо да отделите това време за качествено мислене, за да спестите караница и стрес – за всички – по-нататък. Всичко, от което се нуждаете, е голям лист хартия, удобен стол, няколко релаксиращи мелодии и може би освежаващ чай, който да ви помогне да задвижите мозъка си за планиране.

Започнете като напишете няколко прости заглавия на всички видове транспорт и местоположения, участващи в придвижването на вашата група от точка А до точка Б: влак, кола, летище, планирано спиране за посещение на леля Ана по пътя, спиране за хапване. След това напишете грубо колко време ще прекарате на всяко място – това наистина ще ви помогне да помислите какво ще ви трябва за всяка част от пътуването. Четиричасов престой на летището очевидно ще изисква повече обмисляне, отколкото краткото пътуване от летището до вашия хотел. По същия начин шофирането през няколко граници ще изисква безкрайно повече консумативи, отколкото бързият влак от фериботния терминал до къмпинга. Добавете към това имената на всички участващи – домашни любимци и всичко останало – и имате стартовия план, към който можете да започнете да добавяте най-важното.

Събиране на багажа

Включете отрано всички участници в планирането на пътуването, за да сте сигурни, че имате достатъчно време да изградите своя „пакет за безпроблемно пътуване“. Поддържането на нещата възможно най-прости е от ключово значение: поставете си предизвикателството да покриете основните си нужди с минимален списък за багаж, за да спестите мъкненето на много куфари. Ето някои предложения за прости стратегии и идеи за неща, които да включите в багажа:

Забавленията

Игрите са чудесен начин за прекарване на времето по време на дълги пътувания, като помагат на всички да се забавляват и избягват вероятността от братски и сестрински кавги. Игрите с думи са идеални, тъй като изискват много малко оборудване, ако изобщо има такова.

Весели коремчета, весели празници

Стабилното снабдяване със закуски е от съществено значение, за да се избегне ужасяващото мрънкане кога ще се яде или виковете „Мамоооо, гладен съм“. Ядките и сушените плодове са перфектни, тъй като могат лесно да бъдат опаковани, без да заемат много място. Те също така са пълни с основни хранителни вещества, за да поддържат всеки между храненията, без да прибягват до скъпи (и често неудовлетворяващи) закуски от бензиностанции или летища.

Поддържане на хидратацията

Напълнете бутилката си и дръжте жаждата настрана – особено важно при по-топло време. Много летища вече разполагат с чешмички за питейна вода, така че можете да напълните отново бутилките си, след като преминете проверката за сигурност. Вече има и сгъваеми силиконови бутилки, които няма да заемат място, ако са празни, но ще ви свършат работа за контейнер за напитки, когато сте на път.

Козметиката за път

Ако пътувате често, най-добре е да имате отделен козметичен несесер за път и да го поддържате пълен с най-необходимото, но в малки опаковки. В повечето дрогерии вече се продават умалени опаковки паста за зъби, шампоан, балсам, сгъваеми четки за зъби или малки гримове, които можете да използвате по време на път, за да намалите теглото на багажа и да разполагате с цялата си козметика дори и в ръчния багаж. Ако някой от любимите ви продукти няма мини еквивалент, тогава можете да купите малки празни бутилчици и да си отсипете нужното количество за път.

Комфортът е ключов

В зависимост от вашия вид транспорт и продължителността на пътуването, вземете всичко необходимо, за да осигурите оптимален комфорт по време на пътуването, като изберете артикули, които могат лесно да бъдат опаковани и да заемат минимално място. Нещата, които трябва да включите, могат да бъдат леки, лесно сгъваеми блузи, меки и леки одеяла, надуваеми възглавници, маски за очи и удобни чорапи. О, и не забравяйте любимата малка играчка на мъничето и топката на кученцата!

Реалистично и практично опаковане на багажа

Лесно е да напълните колата с домашни удобства за дълго пътуване, но не е толкова лесно да го направите, когато трябва да носите багажа си сами. Направете нещата забавни за семейството като организирате „багажно парти“ някоя вечер, когато всеки трябва да приготви своя собствен сак или куфар за пътуване. Можете да създадете допълнителна атмосфера на вълнение и да насърчите още по-голям ентусиазъм у децата с някои мини-стимули. Кой има най-подредения багаж? Кой е взел най-хубавите тоалети? Кой има най-добра идея за игра по време на пътуване? Състезанията могат да бъдат супер забавни.

strah-ot-letene-rescue

Страхът от летене или пътуване с кола може да се облекчи

За много хора летенето със самолет е досадно, но за други носи истинска паника. Ако приятел или член от семейството е от онези, които изпитват силно притеснение да пътуват със самолет (дали от страх, че той ще се разбие, дали поради клаустрофобия или поради страх от височини), тогава е важно да знаем как да му помогнем да се чувства по-спокоен по време на полет, за да не трябва да се отказвате от мечтаните почивки.

Колкото по-познати са нещата за един човек, толкова по-спокоен е той. Това правило важи и при летенето със самолет. Ако разберете повече за работата на самолетите, за звуците, които те издават и за същността на турбуленцията, това може да ви направи по-уравновесени по време на летене. Четенето на интересна книга, гледането на филм или слушането на музика също може да помогне, затова е добре винаги да имаме под ръка средство за разсейване.

Добър помощник при стес и паника по време на пътуване са продуктите от серията RESCUE® на д-р Бах. Продуктите от серията RESCUE® бързо и ефективно ще ви помогнат да възвърнете вътрешното си спокойствие и контрол преди и по време на полета. Капките, спреят или пастилите могат да се приемат неограничено през 15 минути до ефект. Подходящи са за възрастни и деца, тъй като не съдържат седативи, а ви помагат да отключите собствения си потенциал за психо-физическо отпускане.

И трите форми на продуктите от серията РЕСКЮ са подходящи за ръчен багаж – капките се предлагат в шишенца от 10мл и 20 мл, спреят е 20 мл, а пастилите са дискретна форма, която наподобява бонбонки и никой около вас няма да разбере, че ги приемате.

rescue-hand-luggage-cosmetics-web

Качествената подготовка за пътуването може да го трансформира от нещо, носещо притеснения, до приятна част от цялото преживяване. А с добри помощници в стресови ситуации, каквито са Рескю продуктите на д-р Бах, вие винаги ще можете да си възвърнете емоционалния баланс и да се насладите максимално на своята ваканция.